top of page

Permanente laserontharing

Nooit meer scheren, waxen en epileren!

Hoe werkt het?
De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied.

De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfolikkel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is.
 
Door het maar zo kort afgeven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -8°C) zal de huid in de omgeving van het haartje goed beschermd blijven. Het laserlicht heeft een golflengte van 810NM, dit is de ideale golflengte om door het pigment van het haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfe in het weefsel geraakt worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (20%). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen.
Je mag rekenen op ca. 5 à 8 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een tussenpauze van 6 weken zijn, nadien van 6 à 12 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Hoe verloopt een behandeling met de diodelaser?

  1. 
Eerst wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend
- vervolgens worden de zones geschoren met een scheermesje


  2. Een specifieke coolingsgel wordt aangebracht op het te behandelen gebied


  3. Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door de behandelaar en de klant
- start van de behandeling

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen. Echter een paar uitzonderingen: lichte donshaartjes en harde witte (grijze) haren reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten.

Zijn de resultaten definitief?

Ja, je mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling).
Onder invloed van hormonale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat er "slapende haarzakjes" actief worden. maar deze haartjes kan je rap verhelpen met een onderhoudssessie aan -50%

Is de diodelaser veilig?

Ja. De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen.
Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als enige! ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term "permanente haarreductie" voeren.
De Milesman Diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik; CE, ISO.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel.
Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende cème aangebracht.
U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten.
Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich altijd weer vanzelf.

Welke punten moet ik in acht nemen alvorens het starten met de laserbehandeling?


  • ca. 2 weken voor het van start gaan van de behandeling geen blootstellen aan de zon of zonnebank met het te behandelen gebied.


  • ca. 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Alvorens het starten van de eerste behandeling moet er een stukje haar een minimale lengte hebben van ca. 2-3mm, zo kunnen we het haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen. anders mag je scheren! 

  • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van de bovenlip en kin) zullen 1 week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken (vb. Zovirax).


  • Accute acné huiden kunnen niet behandeld worden.


  • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie... moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling.


  • Bij inname van zware vitamine A preparaten (roacutan) of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling eveneens af te raden.


  • Zwangerschap.

bottom of page